Effectief communiceren

Tijdens communicatie met collega’s binnen je bedrijf is het van groot belang dat informatie goed overkomt. Wanneer je goede handvatten gebruikt zodat je de informatie zodanig kunt overbrengen dat omstandigheden van buitenaf minder invloed hebben op de informatieoverdracht, is de kans dat je verkeerd wordt begrepen hierdoor verkleind. Je wordt bewust van de factoren die een goede informatieoverdracht in de weg kunnen staan.

 

Voor wie

Iedereen die effectiever wilt worden in zijn/haar communicatie. De training is geschikt voor zowel mensen in junior als senior posities.

 

Doel

De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen handelen en krijgen handvatten aangereikt om hun gedrag en communicatiestijl aan te passen aan de situatie, zodat er effectiever met anderen wordt samengewerkt.

 

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen in de training Effectief Communiceren zijn:

  • Effectief communiceren met collega’s en leidinggevenden.
  • Collega’s aanspreken op ongewenst gedrag, met behoud van een goede relatie.
  • (nieuwe) collega’s effectiever instrueren.
  • Omgaan met weerstanden.
  • Samenwerken met collega’s van andere afdelingen.

 

Cursusdata

28 november + 5 december in Helmond

 

Leer hoe jij effectief communiceert!

Ben jij sociaal aangelegd en wil jij leren hoe jij beter kan omgaan met je collega's, leidinggevenden en hoe jij bestand kan zijn tegen weerstanden? Met Effectief Communiceren word jij een expert op het gebied van samenwerking waardoor jij met al je collega's zowel van je eigen afdeling als andere afdelingen toffe teamprestaties neer kunt zetten.