Praktijkopleider Praktijkleren

 Geen specifieke vooropleiding   2 dagen   Gratis met STAP

 

Als praktijkopleider ben je coach en aanspreekpunt van de leerlingen die binnen jouw bedrijf een stageplek hebben. Het kan ook zijn dat je dit bent voor nieuwe of minder ervaren collega’s. Je instrueert betreffende leerlingen of collega’s en helpt ze met de werkzaamheden. Als praktijkopleider voer je daarnaast regelmatig (voortgangs)gesprekken en onderhoud je contacten met de onderwijsinstelling. 

 

Claim nu jouw gratis STAP-opleiding!

 

Doel

Het doel van deze cursus is om de deelnemer handvatten te geven om leerlingen of collega’s binnen het (leer)bedrijf te kunnen begeleiden en ondersteunen waardoor zij: “Het vak” goed leren en snel en goed inzetbaar zijn binnen het (leer)bedrijf.

Je bent in staat een globaal beeld te vormen van jouw rol als praktijkopleider of werkplekbegeleider en kunt de taken benoemen die daar bij horen, als mede de daarvoor benodigde vaardigheden. Daarnaast kun je het verschil tussen een praktijkopleider en een werkplekbegeleider aangeven.

 

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen in deze training zijn:

  • Kruip in de huid van de leerling/collega
  • Omgaan met weerstand
  • Hoe leren mensen
  • De BPV aspecten
  • Feedback geven
  • Motiveren
  • Effectief instrueren

 

Voor wie

Je hebt (ervaren) medewerker de “praktijkopleidersrol” toebedeeld gekregen. Proficiat! Klinkt mooi, praktijkopleider. Maar wat ben je dan eigenlijk? En wat moet je doen? En wat is het verschil met een werkplekbegeleider?

Deze training is bestemd voor iedereen die zich binnen het bedrijf bezig houdt met het begeleiden en ondersteunen van leerlingen of collega’s.

 

Cursusdata

De cursus Praktijkopleider Praktijkleren bestaat uit twee cursusdagen in Helmond. 

  Cursusdata Tijd Waar
Dag 1: dinsdag 4 april 2023 9:00 - 16:00

Helmond

Dag 2: dinsdag 11 april 2023 9:00 - 16:00

Helmond