Effectief communiceren

 Geen specifieke vooropleiding   2 dagen   Gratis met STAP

 

Misschien herken je jezelf of een collega in het volgende: “Ik ben altijd duidelijk. Ja, soms doen ze wel wat anders, dan dat ik ze gevraagd heb, maar dat komt omdat ze niet goed luisteren”. Er is hier sprake van informatieoverdracht, maar komt de informatie die je uitzendt ook goed aan bij de ontvanger? Met andere woorden: wordt de boodschap begrepen zoals jij hem bedoeld hebt? Als de boodschap niet goed aankomt, ligt de oorzaak niet altijd bij de ontvanger. Vaak heeft het ook te maken met de manier waarop je iets vertelt.

Zoals je leest is het tijdens communicatie (met collega’s binnen je bedrijf) van groot belang dat informatie goed overkomt. Wanneer je goede handvatten gebruikt, zodat je de informatie zodanig kunt overbrengen, dat omstandigheden van buitenaf minder invloed hebben op de informatieoverdracht, is de kans dat je verkeerd wordt begrepen hierdoor verkleind.

We leren je dit, zodat je bewust wordt van de factoren die een goede informatieoverdracht in de weg kunnen staan.

 

Claim nu jouw gratis STAP-opleiding!

 

Doel

Tijdens communicatie met collega’s binnen je bedrijf is het van meerdere omstandigheden afhankelijk hoe de informatie overkomt. Je gaat handvatten gebruiken zodat je de informatie zodanig kunt overbrengen dat omstandigheden van buitenaf minder invloed hebben op de informatieoverdracht. De kans dat je verkeerd wordt begrepen, is hierdoor verkleind. Je wordt bewust van de factoren die een goede informatieoverdracht in de weg kunnen staan.

De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen handelen en krijgen handvatten aangereikt om hun gedrag en communicatiestijl aan te passen aan de situatie, zodat er effectiever met anderen wordt samengewerkt.

 

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen in de training Effectief Communiceren zijn:

  • Effectief communiceren met collega’s en leidinggevenden.
  • Collega’s aanspreken op ongewenst gedrag, met behoud van een goede relatie.
  • (nieuwe) collega’s effectiever instrueren.
  • Omgaan met weerstanden.
  • Samenwerken met collega’s van andere afdelingen.

 

Voor wie

De training effectief communiceren is bestemd voor iedereen die effectiever wil worden in zijn/haar communicatie. De training is geschikt voor zowel mensen die net beginnen met hun baan als mensen die al jaren werkzaam zijn bij en bedrijf.

 

Cursusdata

De cursus Effectief Communiceren bestaat uit twee cursusdagen in Helmond. 

  Cursusdata Tijd Waar
Dag 1: donderdag 6 april 2023 9:00 - 16:00

Helmond

Dag 2: donderdag 20 april 2023 9:00 - 16:00

Helmond